dilluns, 22 de desembre del 2014

2 PRIMERS PLATS VEGETARIANS PER AQUESTES FESTES

TOMÀQUETS FARCITS

Ingredients (6 persones):

6 tomàquets
2 espàrrecs verds
75 gr. De olives verdes os pecat
8 fulls d'alfàbrega fresca
Oli d'oliva verge extra
sal
julivert picat

Elaboració de la Recepta de Tomàquets farcits:

Renta els tomàquets, talli’ls en forma de tapa per la part superior I buida’ls.
Pica el tomàquet i posa’l en un vol. Pica les olives i afegeix-les.
Retira la part inferior del tija dels espàrrecs, pica'ls talla’ls a trossets per  afegeix-los al bol. Pica les fulles d'alfàbrega i ho poses al bol.
Amaneix amb un polsim de sal, un polsim raig d'oli d'oliva i barreja-ho bé.
Omple els tomàquets i col·loca’ls sobre la placa del forn. Pre-escalfa el forn, els courem durant 15-20 minut a 180 ° C.
Serveix els tomàquets farcits i escampa una mica de julivert picat per sobre.





CREMA DE LLENTIES AL CURRI AMB PATAES PALLA

Ingredients (4 persones):

250 g de llenties
1 ceba
1 porro
2 patates
aigua
Oli d'oliva verge extra
sal
1 culleradeta de curri de
1 culleradeta de pebre vermell
1 fulla de llorer
julivert picat

Elaboració de la recepta de crema de llenties al curri amb patates palla:

Per fer la crema de llenties, piquem la ceba i el porro i els posem en una cassola amb un raig d’aigua, un raig d'oli i llorer. Afegeix les llenties  i sofregeix-ho.

Escampa el curri, ho cobrim amb aigua i cuinem el conjunt durant 20-25 minuts.

Retira el llorer i tritura-ho amb la batedora elèctrica fins aconseguir una fina crema.

Es cola i  es manté calent.

Per fer les patates palla, pela les patates i talla-les a tires molt fines amb la mandolina. Posa-les en remull una estona perquè deixin anar el midó i escorre-les. Fregeix-les en una paella amb oli abundant fins que quedin daurades i cruixents. Escorre-les en paper de cuina absorbent.

Per fer l'oli de pebre vermell, barreja de recipient el pebre vermell, un raig d'oli i una mica de sal.

Serveix la crema de llenties al curri d'en plat fons, amaneix amb l'oli de pebre vermell i a sobre posem les patates palla. Escampa una mica de julivert picat per sobre la patata.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada